23.06.2017. – Redovna skupština akcionara – dopunjen dnevni red

23.06.2017. dopunjen dnevni red za Redovnu skupštinu akcionara Poslovno logističkog centra Morača AD Podgorica

Na osnovu člana 37 Zakona o privrednim društvima („Sl. list RCG“, br. 06/02, „Sl. list CG“ br. 17/07, 80/08, 40/10, 73/10, 36/11, 40/11), člana 25 Statuta društva „POSLOVNO LOGISTIČKI CENTAR MORAČA“ AD Podgorica (u daljem tekstu: Društvo) i Odluke o proširenju dnevnog reda Redovne Skupštine akcionara društva „POSLOVNO LOGISTIČKI CENTAR MORAČA“ AD br. 298/1 od 02.06.2017. godine, donijete od strane Odbora direktora Društva, objavljuje se sledeće:

OBAVJEŠTENJE
O PROŠIRENOM DNEVNOM REDU REDOVNE SKUPŠTINE AKCIONARA
POSLOVNO LOGISTIČKI CENTAR MORAČA AD PODGORICA

za dan 23.06.2017. godine, sa početkom u 10:00 časova, u prostorijama upravne zgrade Društva, ulica 8. Marta 55, sa sledećim

DNEVNIM REDOM

  1. Usvajanje informacije o jedinstvenom spisku akcionara i izbor radnih tijela Društva;
  2. Usvajanje Zapisnika sa redovne Skupštine akcionara Društva od 28.05.2016. godine;
  3.  Razmatranje i usvajanje Izvještaja o poslovanju za 2016. godinu sa Izvještajem o reviziji godišnjeg finansijskog izvještaja Društva;
  4. Donošenje Odluke o izboru revizora Društva za poslovnu 2017. godinu;
  5. Donošenje Odluke o razrješenju članova Odbora direktora Društva;
  6. Donošenje Odluke o izboru članova Odbora direktora Društva;
  7. Donošenje Odluke o otkupu sopstvenih akcija Društva.
  8. Donošenje Odluke o utvrđivanju visine naknade članovima Odbora direktora;
  9. Donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Društva.

Kvorum za Skupštinu akcionara čine akcionari koji posjeduju najmanje polovinu od ukupnog broja akcija sa pravom glasa, a koji su prisutni ili zastupani putem punomoćnika ili su glasali putem glasačkih listića.

Odluke po svim tačkama dnevnog reda donose se većinom glasova vlasnika akcija koji su lično prisutni ili su zastupani putem punomoćnika ili su glasali putem glasačkih listića, pod uslovom da Skupštini prisustvuju akcionari koji posjeduju najmanje polovinu od ukupnog broja akcija, osim odluke iz tačke br. 6. koja se donosi kumulativnim glasanjem.

Materijali za proširenu Skupštinu akcionara sa biće na raspolaganju akcionarima počev od dana objavljivanja ovog Obavještenja, i to u poslovnim prostorijama Društva, ulica 8. Marta br. 55 u Podgorici, svakog radnog dana u periodu od 07:00 do 14:00 časova.

Samo akcionari koji su na spisku akcionara na dan pribavljanja spiska akcionara od CDA (najranije dva dana prije održavanja Skupštine) mogu prisustvovati na Skupštini i ostvariti prava akcionara.

Identifikacija akcionara vrši se na dan održavanja Skupštine akcionara, u periodu od 9:00 do 10:00 časova na osnovu ličnih isprava, a punomoćnika na osnovu punomoćja ovjerenog u skladu sa zakonom i lične isprave.

Obavještenje o proširenju Dnevnog reda Skupštine akcionara biće objavljeno 2 puta u štampanom mediju koji se izdaje u Crnoj Gori najkasnije 10 dana prije dana održavanja Skupštine, kao i na internet strani Društva www.plcmoraca.me, a sve dodatne informacije u vezi sa Skupštinom se mogu dobiti na broj telefona 020/662-319.

Obrazac punomoćja i glasačkog listića mogu se preuzeti u papirnoj formi u prostorijama društva, u ulici 8. Marta br. 55 u Podgorici

Predsjednik Odbora direktora
Poslovno logistički centar Morača AD Podgorica
Blagota Radović